Nieuws

Water, het goedkoopste medicijn

Chi-Ori en vitaal water In 2015 zijn wij in aanraking gekomen met heel bijzondere waterflessen. Het gaat hier om de i9-fles. Wij vinden het van groot belang in onze praktijk een alternatief te kunnen bieden voor al die plastic drinkflesjes, die tegenwoordig zo populair zijn. Aan plastic waterflessen kleven namelijk veel nadelen, denk alleen al aan de afgifte van onverteerbare chemische stoffen en weekmakers. Dit zijn zware toxines (gifstoffen) voor ons lichaam.

Werken met de BICOM

Begin 2015 is de praktijk van Isabel verrijkt met twee Bicom apparaten: één in de wachtkamer en één in de werkkamer. Hierdoor is ook mijn werkwijze drastisch veranderd... Als “oude” patiënten weer eens de praktijk bezoeken voor bijvoorbeeld een check-up, zijn ze zeer enthousiast als ze horen èn aan den lijve ondervinden, welke nieuwe mogelijkheden het werken met een Bicom schept...

ANTI-AGING… Een eeuwige jeugd!?…

Anti-aging betekent letterlijk “niet verouderen”. Maar wij weten allemaal dat dit niet reëel is, want ouder worden hoort nu eenmaal bij het leven. Een betere term is ‘healthy-aging’; dat wil zeggen "gezond oud worden", in optimale conditie.

Kanker en de werkwijze van Chi-Ori

De “ziekte” kanker raakt ons allemaal en inmiddels heeft ruim 30% van de bevolking het. Een schrikbarende toename sinds het begin van de vorige eeuw, toen er nog maar nauwelijks sprake van was. Kanker is inmiddels wereldwijd verspreid en het aantal sterftegevallen stijgt nog steeds. Samen met hartinfarcten is het volksvijand nr1.

Aerotoxic Syndrome: Het gevaar zit in de lucht

Veel mensen gaan binnenkort met vakantie naar onbekende bestemmingen. Zij zijn voor vervoer wellicht aangewezen op de auto of nemen het vliegtuig. Aan het reizen per vliegtuig -zo is gebleken- zijn risico’s verbonden. Nee, we bedoelen dan niet de risico’s van ongelukken en zo... Laat dit een ieder bespaard blijven.

De beste dokter staat in de keuken!

"All diseases start in the gut" zei Hippocrates ooit en Chinese artsen zeiden het duizenden jaren daarvoor al, nl. dat alle ziekten beginnen in de darm. Een mooie gelegenheid om Isabel te feliciteren met het behalen van haar diploma als darmtherapeute.

Een lang, gezond en gelukkig leven!!!

Het geheim van een lang en gezond leven, de Steen der Wijzen… Het gaat deze editie over gezonde voeding, cholesterol en verzadigd vet, met tips om je optimaal te voeden en te voelen. Ook in het belang van onze kinderen!!! Het RIVM (Rijks Instituut voor Volksgezondheid en Milieu) laat er inderdaad geen gras over groeien. In hun Voedsel Consumptie Peiling van 2010 blijkt dat vooral kinderen en jongeren bedroevend slecht eten…

Medicijnen of voedingssupplementen?

Hoe gevaarlijk is het (dagelijks) gebruik van voedingssupplementen eigenlijk? Veel consumenten slikken zonder morren allerlei medicijnen maar zijn erg bezorgd wanneer het om voedingssupplementen gaat. Ze beseffen niet of nauwelijks dat voedingssupplementen vele malen veiliger zijn dan medicijnen. Bovendien, de gevolgen voor de gezondheid van een te lage inname van essentiële voedingsstoffen mogen niet onderschat worden

Overgewicht

Overgewicht en obesitas vormen een sterk groter wordend probleem. In Nederland is ongeveer 50% van de mannen, en 40-50% van de vrouwen te zwaar en dit aantal groeit schrikbarend! Graag wil ik in deze nieuwsbrief mijn bijdrage leveren over een onderwerp waarvoor veel mensen bij mij komen: overgewicht.

Voedings supplementen, Vitaminen etc.

Vitamine "C" en andere voedingssupplementen: Zin of onzin? Artikel Consumentenbond: De consumentenbond is er klaar mee. Volgens het AD-artikel van 24 februari 2011 gaat de Bond de strijd aan met een drietal grote supplementenmakers van Nederlandse bodem (Kruidvat, Albert Heijn en de Hema).

Peperdure Zorg kritisch bekeken

Een bekende uitspraak is “penny wise and pound foolish”. Dit slaat op een beleid dat er op gericht is om aan de ene kant op de kleine uitgaven te letten en het aan de andere kant met bakken weer uit te geven.Dit geldt met name voor onze zorg in Nederland. De prijs? Ach ja, de zorgbehoevende is de dupe.

Hoofdpijn

Deze nieuwsbrief gaat over hoofdpijn, al dan niet voortkomend uit spanningen, trauma´s (whiplashes), of medicijngebruik. In mijn praktijk krijg ik bijzonder veel patiënten met hoofdpijnklachten die hen in een geïsoleerde positie in de samenleving zetten. Ik zal trachten aan te geven hoe de reguliere sector hier tegenaan kijkt en wat mijn ervaringen zijn bij de behandeling hiervan, met de oblique-acupunctuur-techniek.

Over triggerpoints

Elk eindpunt herbergt een nieuwe start Het oude jaar is misschien net voorbij, met al dan niet gemiste kansen, of het nieuwe jaar 2009 dient zich weer aan. Nieuwe start, met nieuwe kansen...? Wie weet, want het universum is rechtvaardig.

Chi-Ori

Daniel Snijders, Acupuncturist
06 - 12 92 13 30
033 - 4655740
daniel@chi-ori.nl

Adres

Bergstraat 31 (Praktijk Centrum Balein)
3811 NG Amersfoort

Isabel B. van Alphen, Natuurgeneeskundige
033 - 888 56 57
isabel@chi-ori.nl

Adres

Zandkamp 175
3828 GL Hoogland

De praktijk Chi-Ori is aangesloten bij de beroepsverenigingen SCAG   VBAG en Zhong.
Verenigingenlogo scag